sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Karitsan paahtopaisti, pannukasvikset, vuohenjuustokastike

Valitsin kaupan pakastealtaasta karitsan paahtopaistipakkauksen.
Laitoin sen eilen  jääkaappiin, jossa pakaste sai sulaa hitaasti.
Liharuoat ovat helppoja valmistaa ruoaksi, kun on lihamittari käytössä.
Nämäkin pullukat paahtopaistipalat saivat kypsyä esipaiston jälkeen
rauhassa 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoitti kypsyyden olevan 57-asteista.
Valmistin kasviksia lisukkeeksi pannulla kypsyttäen.
 Valitsin valkopapuja kukkakaalia, porkkanaa, luumutomaatteja ja paprikaa pannukasviksiin. 
Vuohenjuustokastike oli yksinkertainen versio, pääroolissa vuohenjuusto.
Se sopi sekä kasviksille että paahtopaistille. 

Karitsan paahtopaisti
Pannukasvikset
Vuohenjuustokastike
4 kpl/600g karitsan paahtopaistipalaa
2 tl kuivattua timjamia (tuore olisi paras vaihtoehto)
1 valkosipuli
50 g voita
2 rkl rypsiöljyä
mustapippurirouhetta ja ruususuolaa.
Ota paahtopaisti huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä.
Poista paahtopaistipaloista kalvot ja rasvat. 
Kuumenna voi, johon on sekoitettu timjami, ja rypsiöljy pannulla.
 Lisää lihat pannulle valkosipulikynsien kanssa.
Ruskista lihat molemmin puolin. Lusikoi paiston ajan voita paistien päälle.
Mausta mustapippurirouheella ja ruususuolalla.
Laita paahtopaistipalat 125-asteiseen uuniin, kypsennä kunnes sisälämpö on 57 astetta.

Pannukasvikset
1 iso porkkana tikkuina
1/2 kukkakaali kukintoina
3 pientä salottisipulia silppuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
6 luumutomaattia puolitettuna
1 prk valkoisia papuja valutettuna
2 pikkupaprikaa suikaleina
2 rkl puristettua sitruunan mehua
suolaa, mustapippuria
1/2 dl rypsiöljyä
Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulisilput, kuullota hetki
Lisää  porkkanatikut ja kukkakaalikukinnot. Kuullota 5 minuuttia.
Lisää tomaatit, pavut ja paprika, kuullota muutama minuutti.
 Lisää sitruunamehu, mustapippuri ja suola.

Vuohenjuustokastike
100 g pehmeää kuoretonta vuohenjuustoa, 1/2 dl kermaa ja 1/2 dl 
rasvatonta maitoa, suolaa ja mustapippuria.
Sekoita tasaiseksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.