perjantai 7. maaliskuuta 2014

Marskin omenatorttu - Jyväbroileri muiden grillaamana

Herkullinen tuoksu kiiri kaupan lämpötiskiltä.
Siellä odottivat kotimaiset grillatut jyväbroilerit ostajaa.
En malttanut olla ostamatta ja broileri oli todella mehukas ja maukas.
Hyvin maistui salaatin kera, jäi vain rippeet jäljelle.

Nyt illalla teki mieli jälkiruokaa. Omenoita oli sopivasti.
Lueskelin Iltiksen Ruokalasta  kivan ohjeen omenajälkkäristä,
jolla oli komea nimi Marskin omenatorttu. 

Marskin omenatorttu
4 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
3 rkl sulaa voita
1/2 tl kanelia
3 rkl mantelijauhoja
2 rkl korppujauhoja
4 rkl fariinisokeria
päälle voinokareita
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele joko annosvuokiin (4 annosta)
tai yhteen isoon, kuten minä. Laita päälle voinokareita.
Kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Lisukkeeksi jäätelöä ja marsalaa 1 rkl /annos
lisäsin vielä vitamiinipommeja tyrnimarjoja ja punaherukoita

******
Grillattu jyväbroileri salaatilla
Tämän helpommalla ei ruoka voi valmistua.
Jyväbroileri pienittynä, tässä annoksessa on mehukas koipi.
Salaatti on yksinkertainen, keräsalaattia ja pehmeää friseetä.
Sitruuna-oliiviöljy kastikkeeksi.
Luumuterttutomaatteja lohkottuna ja hunajamelonia kuutioina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.