keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Riisivanukas ananaksella

Ananaksia on nyt tarjolla kaupoissa edulliseen hintaan.
Sorruin houkutukseen ja ostin ananaksen. Mietin sitten, mitä siitä tekisin.
Aika pian ratkaisin pulman. Valmistin riisivanukkaan sillä yksinkertaisimmalla tavalla.
Halkaisin ananaksen, kuorin, paloittelin ja sokerissa paistoin.
Tuli hyvin täyteläinen jälkiruoka, jota söimme tänään illalliseksi.
Mitään muuta ei tarvittu.

Riisivanukas ananaksella
Ensin valmistetaan riisivanukas. 
Mittaa kattilaan 4 dl vettä. Kiehauta ja lisää 2 dl pitkäjyväriisiä ja ripaus suolaa.
Keitä riisi kypsäksi, tässä vaiheessa riisi onkin imenyt kaiken veden.
Nosta riisi kulhoon jäähtymään.
Vatkaa 1 dl kermaa ja 2 tl tomusokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon 1 dl turkkilaista jogurttia.
Sekoita tasaiseksi. Kun riisi on jäähtynyt, sekoita joukkoon kerma-jogurttivaahto.
*
Sitten käydään ananaksen kimppuun.
Halkaise ananas pituussuuntaan. Poista sekä kanta että lehdykkä.
Kuori ananas pituussuunnassa. Leikkaa kova keskiö pituussuunnassa pois.
Lohko isoiksi paloiksi ja kuutioi ananas sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
Laita pannu liedelle ja kuumenna se. Lisää pannulle 6 rkl fariinisokeria. Lisää 1 rkl vettä.
Sulata sokeri sekoittaen. Kaada ananaspalat pannulle. Karamellisoi ne koko ajan sekoittaen,
kunnes ovat kullanruskeita. Anna hieman jäähtyä pannulla.
*
Annostele jälkiruokalautaselle riisivanukas ja lisää lämpimät ananaskuutiot.
Lopuksi mukaan vielä muutama vadelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.