torstai 27. maaliskuuta 2014

Perunatomaattijauhelihalaatikko

Tänään valmistin perunalaatikon. Se kypsyi uunissa folion alla
meheväksi ja maistuvaksi. Tähän ei tarvittu kananmunia, kermaa, maitoa
eikä voita ja juustoa. Kasviksia sentään tarvittiin. Tomaatit mehustivat laatikon ja
perunat, sipulit ja porkkana toivat oman makumaailmansa sopivasti mukaan.
Periaatteessa olisin voinut tehdä laatikon ilman jauhelihaakin. Sen tilalle olisi
sopinut parsa- tai kukkakaali taikka kyssäkaali. Pitää kokeilla sitäkin versiota.

Perunatomaattijauhelihalaatikko
6 perunaa viipaleina
3 luumutomaattia lohkoina
1 iso porkkana puolikaslantteina
1/2 sitruunan mehu
suolaa, paprikaa, chilipippuria
rypsiöljyä
2 keskikokoista sipulia hienonnettuna
300 g naudan jauhelihaa
Kuori perunat ja huuhtele ylimääräinen tärkkelys pois.
Halkaise perunat ja viipaloi kulhoon.
Lohko luumutomaatit ja lisää perunoiden joukkoon. 
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
Lisää mausteet, suola, paprika, chilipippuri ja sekoita. Anna maustua hetki.
Huuhtele porkkana ja viipaloi puolikaslanteiksi.
Kuumenna ruokaöljy pannulla. Ruskista siinä kevyesti sipulisilppu ja jauheliha.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää porkkanalantit ja kuullota niitä hetki.
Kaada perunaseos pannulle ja sekoita jauhelihaseoksen kanssa.
Kaada seos rypsiöljyllä voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka tiivisti foliolla.
Kypsennä perunalaatikkoa uunissa 225-asteessa noin 45 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Hyvää ! Sen verran tuunasin että 1h uunissa folion alla
    sit 220 astetta 15 min.ilman folioo,uunista vex ja folio päälle ,antaa hautua n.20 min. ja vot.JUHANNUS pelastettu safkan suhteen.Makkara ei enään maistunu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.