sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Haukipihvit ja kananmunakastike

Eilen kerroin, että viikonloppumme on kalaisa.
Pitää paikkansa, tänään syötiin haukimurekepihvejä.
Valmistin ne jo eilen, koska tuoreesta kalasta oli kyse.
Oikeastaan oli ihan mukava, että ruoka oli puoliksi tehty tälle päivälle.
Nostin tänään pihvit lämpimälle pannulle, matalalla lämmöllä ne tulivat sopiviksi. 
Tein kananmunakastikkeen ja mikäpä sopii suomalaiselle järvikalalle 
paremmin kuin perunamuusi. Hauki oli pyydetty lähijärvestä ja fileoitu valmiiksi.
Pikkuruodotkin hävisivät täysin, kun ajoin fileet tehosekoittajalla karkeaksi tahnaksi.
**
Pitääpä täälläkin vinkata maakuntalehtemme pääkirjoitussivun kolumnista,
jonka on kirjoittanut toimittaja Karoliina Jaakonaho Täydellinen elämä blogissa - otsikolla.
Koska tämä on meidän jokapäivänen ruokablogi, en jatka Jaakonahon vuodatusta tässä
blogissa pidempään. Analysoin tämän turhautuneen toimittajaraukan vuodatusta 
huomenna toisessa blogissani - Arleenan Sanomissa. Jos kiinnostaa, voitte lukea kolumunin
 ja mielipiteeni sieltä. Harmillista, että puuro ja raejuusto saavat pahan mielen toimittajalle.
Samoin epäluulo siitä, että bloggajien kotona on aina siistiä ja kynnet lakattu, harmittaa.
Loppuhuipennus, Paskat kirppislöydöt, kuitenkin lohduttaa.
**
Haukipihvit
Kananmunakastike
600g haukifilettä
1 dl kuohukermaa 
2 munaa
puolikkaan sitruunan mehu
4 rkl silputtua tilliä
valkopippuria myllystä ja suolaa
paistamiseen voita
Paloittele fileet ja hienonna tehosekoittajassa. Mahdolliset ruodot muuskaantuvat samalla.
Sekoita haukimassaan kerma, kevyesti sekoitetut kananmunat, sitruunamehu, tilli ja mausteet.
Kuumenna voi pannulla tiriseväksi. Muotoile lastaa ja lusikkaa apuna käyttäen
massasta pihvejä. Paista  keskilämmöllä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

Kananmunakastike 
2 kananmunaa  keitettynä ja murennettuna
1 pieni sipuli silputtuna
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl rasvatonta maitoa
2 rkl tillisilppua
suolaa ja valkopippuria
Kuullota sipuli voissa. Lisää jauhot ja kypsytä 2 minuuttia.
Lisää maito ja sekoita koko ajan kunnes sakenee.
Lisää munamurut, tillisilppu ja mausteet.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.