perjantai 13. joulukuuta 2013

Pipari-aurajuustorullat

Kävin tänään kampaajalla. Naapurituolissa istui puhelias rouva,
joka keskusteli innokkaasti mieskampaajansa kanssa joululeipomisistaan ja -ruoista.
Jotain jäi keskustelusta minulle muistiin saakka, olen hyvin avoin kaikelle
ruokakeskusteluille. Piparkakkurjuustorulla oli aika mielenkiintoinen ja niinpä
päätin etsiä oikein ohjetta tähän suolaiseksi luokiteltuun pikkupurtavaan.
Nimittäin selkeitä ohjeita ei kampaamokeskustelussa tullut esille.
Löysin Myllyn Paras-sivuilta sopivan ohjeen ja kävin ostamassa 
valmiin piparkakkutaikinan. Se on muuten hyvää, jos ei ole kovin innokas
taikinan väsääjä, kannattaa ostaa valmista.
Ohje on yksinkertainen, joten 42 rullaa syntyi nopeasti.
Kiinnostava oli myös kuha-savuporopaistos muffinivuoassa.

Aurajuustopiparirullat n 42 kpl
1 pkt / 500 g piparitaikinaa Myllyn Paras
130 g sinihomejuustoa / Aura
Kauli piparkakkutaikina ohueksi suorakaiteen  muotoon 25x30.
Murusta pinnalle sinihomejuustoa. Kääri rullalle.
Laita rulla hetkeksi pakastimeen kovettumaan.
Leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi.
Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200-asteessa n 10 minuuttia.
Ajattelin lisätä tarjolle vietäessä pinnalle suikaleen taatelia.

2 kommenttia:

  1. Ihania!
    Pipari ja aurajuusto on hyvä yhdistelmä ja taateli kruunaa komeuden:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.