maanantai 30. joulukuuta 2013

Kalkkunakeitto

Tänään oli kalkkunan loppujen vuoro päätyä
keittokattilaan. Keitin luut lihoineen jo eilen. Tänään otin 
kattilan jääkaapista, kuorin päälle kertyneen rasvan pois.
Perkkasin lihat luista ja keitin maukkaan keiton.

Kalkkunakeitto
Puolikas kalkkunan  luista lihajäämineen keitetään noin litrassa vettä.
Mausteina mustapippuria, viherpippuria ja suolaa.
Keitos saa olla yön yli jääkaapissa, jolloin päälle kertynyt rasva voidaan kuoria kokonaan pois.
Irroitetaan lihat luista keittoa varten. Liemi siivilöidään keittopohjaksi.
*
1 l siivilöityä kalkkunalientä
n 250 g kalkkunan lihaa pieninä paloina
3-4 perunaa isoina kuutioina
1 porkkana puolikaslantteina
1 ps/250g keittojuureksia pakasteena
1 pkt viherpippurisulatejuustoa Koskenlaskija

Kiehauta kalkkunaliemi. Lisää perunat ja porkkanat.
Anna kiehua hetken aikaa ja lisää pakastekeittojuurekset.
Jatka kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää kalkkunan liha ja kuutioitu viherpippurijuusto.
Anna sen sulaa keittoon kiehauttamalla.
Tarkista maku. Lisää pinnalle persiljasilppua.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.