sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kalkkunafilerulla uunissa

Tänään kokkasin kahdeksalle hengelle kalkkunafilettä,
uunijuureksia, perunamuusia, salaattia. 
Jäätelöjälkiruokana mansikkasoseen kera oli sopiva päätös.
Valitsin sen ihan mukavuussyistä, eipä ollut paljon vaivaa siitä.

Kalkkunafileerulla uunissa
Unijuurekset  ja perunamuusi
Salaatti
1 kg kalkkunafilee naturel
2 rkl dijon hunajasinappia
1 rkl hunajaa
1/2 dl tuoretta timjamia
rouhittua mustapippuria, mausteseosta (curry, korianteri, oregano jne)
Ota filee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta
Poista verkko. Sekoita mausteseos ja sivele se fileelle kauttaaltaan.
Laita filee uunivuokaan ja ripottele pinnalle ruususuolaa.
Kypsennä uunin 175- asteessa, kunnes mittari näyttää 75-asteen sisälämpötilaa.
Kääri filee folioon noin 15 minuutiksi. Leikkaa viipaleiksi.
Siivilöi kertynyt neste ja valmista siitä kastike.
Lisää paistoliemeen vettä ja kermaa, tarkista maku.
Suurusta maizenalla ja anna kiehahtaa muutama minuutti.
Kypsennä uunissa porkkana- ja palsternakkasuikaleet sekä lanttukuutiot.
Pirskottele pinnalle oliiviöljyä, mausta mustapippurilla, paprikalla, basilikalla ja ripauksella suolaa.
Lisäksi perinteinen perunamuusi.  Ja raikas salaatti.
Pehmeää keräsalaattia, kurkkua, suolakurkkua, purjoa, retikkaa, tomaattia.
Ripaus suolaa ja kylmäpuristettua oliiviöljyä.
   Vaniljajäätelöä, soseutetut pakastemansikat on maustettu vaniljalla ja fariinisokerilla.

2 kommenttia:

  1. Jos käyttää Kariniemmen kalkkunafileerullaa niin ei kannata leikata verkkoa pois. ��

    VastaaPoista
  2. Kalkkunaa pitäisi käyttää enemmänkin. Kaunis salaattikulho.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.