maanantai 14. lokakuuta 2013

Vadelma- ja mansikkaleivokset

Innostuin viikonloppuna leipomaan leivoksia. Ensin ajattelin, että
ne ovat piiraita. Leivoksia muistuttavat kuitenkin enemmän.
Ohjeessa ei ole mitään järisyttävää, muutama pieni lisä tavanomaiseen.
Käytin täytekakkupohjataikinaohjetta. Voihan siitä paistaa kääretorttupohjankin.
Päätin toteuttaa löytämäni pienen niksin lisämakua antamaan.
Lisäsin voita ja vadelmia ennen paistamista. Voi kohotti lopputuloksen makua.
Ilmavat leivokset sopivat jälkiruokana  hyvin.
Lauantaina leivokset olivat vadelmaiset ja sunnuntaina lisäsin mansikkaa.

Vadelma- ja mansikkaleivokset
3 munaa, 1 1/4 dl sokeria vaahdotetaan 
4 rkl perunajauhoja, 3/4 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria sekoitetaan
ja siivilöidään kananmunavaahtoon.
Taikina nostellaan hyvin voideltuihin muffinipeltivuokiin. Taikinasta tulee 10 kpl.
Nostele jokaiselle leivokselle 4-5 vadelmaa. Vuole päälle pari lastua voita.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassa ja irrota sen jälkeen.
Sunnuntaina  levitin leivosten päälle itse keittämääni mansikkahilloa.
Vatkasin vaahdoksi kermaa ja mansikanmakuista tomusokeria. 
Lopuksi kevensin vaahdon turkkilaisella jogurtilla. Nostelin vaahtoa vapaamuotoisesti leivoksille. 
Lauantaina levitin annoslautasille vadelmia ja nostelin edellä kerrotun
mukaista vaahtoa kastikkeenomaisesti lautasille.
Mukavan yksinkertaisen hyvää.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.