sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Punajuurilasagnette

Tänään valmistin kasvisruokaa lihattoman lokakuun innoittamana.
Kotimaiset kasvikset sivustolta bongasin mehevän ohjeen.
Käsineet vain käteen ja punajuuria kuorimaan. Syksyn punajuuret ovat
todella mehukkaan maukkaita ja juuri nyt parhaimmillaan.
Raastaminen oli hieman työlästä, kaivoin käyttöön käsiraastimen.
Raastetta syntyi ja loppu olikin taas helpompaa.
Lopputulos oli mehevää ja hyvää.

Punajuurilasagnette
4 isoa punajuurta
(1 palsternakka) en löytänyt lähikaupasta, joten jätin pois
1 iso purjo, 2 tl öljyä, 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria, 1 rkl kuivattua timjamia
1/2 dl vehnäjauhoja, 7 dl vettä
1 pkt/200g sulatejuustoa, käytin Philadelphia tuorejuustoa
6-7 dl/n 200g  kuviopastaa, käytin penneä ja fusillia täysjyvää
Pinnalle: 2 dl juustoraastetta, käytin oltermannia ja vuohenjuustokiekkoja

Kuori punajuuret ja (palsternakka). Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.
Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia.
Kuullotin purjon erikseen, kun eivät mahtuneet samaan pannuun. 
Yhdistä purjo punajuuripannulle. Mausta ja ripottele päälle jauhot.
Kääntele kasviksia niin, että jauhot levittyvät  ympäri kasviksia.
Kaada pannulle vesi ja sekoita, kunnes seos alkaa kiehua.
Vähennä lämpötilaa ja keitä noin 3 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää juusto nokareina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Levitä pasta uunivuokaan ja
kaada päälle punajuurikastike. Sekoita aineksia kevyesti nostamalla.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja lisää vuohenjuustokiekot. Ensi kerralla 
laitan vuohenjuustoa enemmän, se sopii punajuuren makuun hyvin.
Kypsennä lasagnettea 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ripottele pinnalle tuoretta timjamia. (Minulla ei ollut sitä)
Nauti vihreän perussalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.