perjantai 11. lokakuuta 2013

Ruusukaalia ja mozzarella-tomaattinakkeja

Maistelin kaupassa Savuhovin riistanakkeja. Ne maistuivat lihaisilta, lihaa niissä on 80 %.
Käytän hyvin vähän makkaroita ruuanlaitossa, mutta nyt tein poikkeuksen.
En tosin valinnut riistanakkeja, vaan valinta osui mozzarella-tomaattinakkeihin.
Maistoin kotona niitä kylmänä, siinä ei maku todellakaan pääse oikeuksiinsa.
Niinpä nakit kypsyivät vielä vähän lisää pannulla ja jopas maistuivat.
Makkararuoka sai rinnalleen ruusukaalia. Annoksesta tuli yksinkertaisen maistuva.

Ruusukaalia ja mozzarella-tomaattinakkeja 
Ensin huuhtelin ja puolitin ruusukaalit. Pienet saivat jäädä kokonaisiksi.
Ruusukaalit olivat kasvaneet Suomessa, selittäneekö se niiden hyvän maun.
Kiehautin ruusukaalit suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan.
Sen jälkeen kypsytin niitä hetken voi/rypsiöljyssä pannulla.
En käyttänyt mausteita, jotta kaalin hieno maku säilyy luonnollisena.

Sitten paloittelin nakit. Ja ne kypsyttelin kuumahkolla pannulla voi/rypsiöljyssä
viitisen minuuttia. Saivat hieman ruskistua.

Huuhtelin salaatin ja pirskottelin mukaan oliiviöljyä.
Levitin salaatin annoslautaselle. Nostin päälle ruusukaalit ja lopuksi nakit.

Pitkästä aikaa makkararuokakin maistui hyvältä.
Jos muistan oikein, lihamestari kertoi, että jauhoja ei nakeissa ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.