keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kylmäsavulohi-riisikasvissalaatti

 Kylmäsavustettu lohi päätyy meillä usein salaattiin. Hyväähän se on myös saaristolaisleivän päälläkin.
Tänään salaatista tuli lämmin ateriasalaatti. Keitin risottoriisin ja lisäsin mukaan loppuvaiheessa pakastettuja herneitä.
Mukaan pääsi pyös suikaloitu vihreä paprika, jonka kuullotin pannulla rypsiöljyssä, raastoin mukaan pari valkosipulinkynttä.
Pohjaksi kokosin pehmeää friseetä ja viipaloin kurkkua. Ne maustoin ruususuolalla ja ripauksella oliiviöljyä.
Keskelle kasasin lämpimän salaattiosan eli  riisi-herne-paprikan. Suikaloin kylmäsavulohen aika pieneksi ja
sen ripottelin vadin reunaosalle. Lisäsin vielä mukaan tomaattilohkoja. Lopuksi silputtua kevätsipulia ja
ripaus kylmäpuristettua oliiviöljyä.
  
Koska leipää ei ollut tarjolla, kiehautin pannulla rypsiöljytilkassa huuhdeltuja Bonduelle-valkoisia papuja.
Annoslautasille sai ripotella kastiketta, jossa ranskankermaa, paprikajauhetta, kuivattua timjamia ja ripaus suolaa.
Syömme salaattiaterioita vähintään kerran tai kaksi viikossa. Ne ovat kevyitä ja herkullisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.