torstai 24. lokakuuta 2013

Paahdettua kurpitsaa ja kuorrutettua kukkakaalia

Paahdoin butternut-kurpitsan ja höyrytin kukkakaalin.
Ne olivat aterian runko tänään. Otin kurpitsan siemenet talteen,
paahdoin ne ja lisäsin mukaan hieman vihreitä kurpitsansiemeniä.
Paahdetut siemenet ovat todella maistuvan hyviä. Niihin tulee pienoinen himo.

Paahdettua kurpitsaa
Kuorrutettua kukkakaalia
Salaattia
Huuhtelin ja halkaisin kurpitsan. Valelin pinnalle rypsiöljyä ja
ripottelin suolaa. Käärin folioon ja kypsensin uunin 180-asteessa  1 1/2 tuntia.
Otin siemenet talteen, huuhtelin ja kuivasin ne. Ripottelin pannulle suolaa ja
paahdoin siinä siemenet kuivaksi, lisäsin mukaan myös kuivattuja vihreitä siemeniä.
Siirsin siemenet vadille ja ripautin hieman rypsiöljyä mukaan ja nostin uuniin,
annoin paahtua 15 minuuttia.

Kaavin kypsän kurpitsan sisuksen kulhoon. Lisäsin mukaan 2 rkl sesaminsiemeniä, 
hieman kuivattua meiramia ja muskottipähkinää. Lisäsin pinnalle  voinokareita.
Kypsytin uunissa vielä noin 10 minuuttia.

Erottelin pienen kukkakaalin kukinnot, lisäsin suolaa ja höyrytin vesitilkassa kannen
alla noin 5 minuuttia. Siirsin uunivatiin ja lisäsin pinnalle reilusti emmental-juustoraastetta.
Kuorrutin uunissa noin 10 minuuttia.
Salaatiksi kokosin pehmeälehtistä salaattia, runsaasti kevätsipulisilppua, keltaista paprikaa
ja kurkkuviipaleita, päälle ripaus suolaa ja kylmäpuristettua oliiviöljyä. 
Butternut-kurpitsa. Kuva lainattu shutterstockilta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.