torstai 27. joulukuuta 2012

Suppilovahverokeitto

Tänään oltiin kevyellä linjalla.
Keitin kuivatuista suppilovahveroista keiton.
Suppilovahverot olivat omia syksyllä poimittuja.
Kuivasin ne kiertoilmauunissa ja onnistuivat oikein hyvin.
Ensi kesänä poimin niitä runsaasti, jos sienisatoa saadaan.
Talvella on mukava kiehautella keittoja ja kastikkeita. 

Suppilovahverokeitto


50 g kuivattuja suppilovahveroita
1 iso sipuli 
2 rkl voita kuullottamiseen
4-5 rkl tomaattipyrettä
1 1/2 l vettä ja 3 kasvisliemifondipalaa
2 tl sokeria
ripaus mustapippuria ja paprikajauhetta
200 g koskenlaskijajuustoa naturel
puoli desiä kermaa
päälle persiljaa
Laita suppikset likoamaan hetkeksi kylmään vesitilkkaan.
Nosta lionneet sienet leikkuulaudalle ja silppua hieman.
Sulata voinokare pannulla ja kuullota sieniä, kunnes neste haihtuu.
Siirrä sienet kattilaan. Kuori ja silppua sipuli.
Kuullota sipulia voinokareessa ja lisää sekaan tomaattipyree,
sokeri, mustapippuri ja paprikajauhe sekoittaen, siirrä kattilaan.
Kaada pannun huuhteluliemi kattilaan.
Lisää kasvisliemi. Keitä noin 15 minuuttia.
Soseuta ja lisää keittoon koskenlaskija, anna kiehahtaa. Tarkista maku,
lisää lopuksi kermatilkka.
Saksi annoslautasille persiljaa.


3 kommenttia:

  1. Tämä on herkkuani!

    Sainkin ystävältäni lahjaksi kuivattuja suppiksia, joten kiva kokeilla sinun ohjeellasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos huomisen päivän ruokaideasta.

    Suppiksia on pakkasesssa riittämiin:)

    VastaaPoista
  3. Leena Lumi,
    Tämä versio on täyteläistä keittoa. Vieraat kehuivat eikä kohteliaisuudesta, tuttuja kun ovat.

    Hanne,
    Nyt alkaa meilläkin pakasteen tyhjennysaika. Kevääksi se saa kulua tyhjäksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.