sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Aprikoosimureke uunijuureksilla

Vieläkin leijuu vieno valkosipulintuoksu täällä.
Kypsensin uunijuureksia ja laitoin mukaan yhden murskatun valkosipulikynnen.
En valita, ei valkosipulintuoksu haittaa, sehän on herkullisen ruuan tuoksua.
Yllätin itseni ja ehkä jonkun muunkin ja tein hedelmäisen jauhelihamurekkeen.
Jotenkin se sopii tähän joulunaikaan.
Salaattiinkin lisäsin granaattiomenan siemeniä, ne ovat sopivan makeita,
mutta ennenkaikkea terveellisiä.
Kuten monet hedelmät, granaattiomena tarjoaa aimo annoksen C-vitamiinia. 
 Toisin kuin muut, se sisältää myös vitamiineja B5, B9 ja K.
Kalium ja sinkki ovat elintärkeiden mineraalien listan päässä, 
joita granaattiomenat ja granaattiomenamehu sisältävät.  
Lue lisää granaattiomenasta täältä.

Aprikoosimureke
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa, 1 tl maustepippuria, ripaus timjamia ja paprikaa
1 muna
1 1/2 dl vettä
75 g kuivattuja aprikooseja kuutioina
2 rkl rusinoita
2 dl keitettyä riisiä (1 dl ennen keittämistä)
pinnalle muutama voinokare

Sekoita jauheliha ja mausteet. Lisää muna ja vesi.
Keitä riisi ja anna jäähtyä. Pilko aprikoosit.
Sekoita rusinat, aprikoosit ja riisi.
Yhdistä jauhelihaseokseen, sekoita tasaiseksi.
Nosta mureketaikina esim silikonivuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.
Kypsennä 180-asteessa noin 50 minuuttia.
Lisää pinnalle kurkkuviipaleita ja persiljaa.
Tarjosin mureketta uunijuuresten ja salaatin kera.
Uunissa kypsyivät palsternakka-, porkkana- ja juurisellesoirot.
Mausteina mustapippuria, paprikaa, suolaa ja valkosipulia.
Kostukkeena oliiviöljyä. 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen annos. Granaattiomenasta oli tässä eilen tai toissapäivänä jonkun blogissa puhettakin.... Minä aion ostaa granaattiomenan itselleni heti, kunhan pääsen ruokakauppaan =)

    VastaaPoista
  2. Nyt granaattiomenoita on taas kaupassa runsaasti. Sopii myös jälkkäreihin ja jogurttiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.