maanantai 3. joulukuuta 2012

Lämmin kasvis-kinkkusalaatti kylmällä kastikkeella

Kynttilät ruokailutilan ikkunalla odottavat hetkeä,
jolloin ne sytytetään. Asettelin kirkaslasisista kynttiläjaloista kokoelman.
Yksi vihertävä pääsi mukaan samoin yksi maljakko.
Tänään syötiin kevyt salaatti-illallinen.
Kokosin lämpimän kasvis-kinkkusekoituksen salaatinlehdille.
Kylmä raejuusto-ranskankermapohjainen  kastike sopi salaatille.

Lämmin kasvis-kinkkusalaatti
Raejuusto-ranskankermakastike

pari kourallista ruusukaalia
pari kourallista miniporkkanoita
100 g kinkkukuutioita (esim voileipäkinkusta)
rypsiöljyä, ruususuolaa
kuperaa isolehtistä salaattia
Kastike; 3 rkl raejuustoa, 1/2 prk ranskankermaa
paprikajauhetta, mustapippuria, rakunaa,  suolaa, sokeria
Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.
Laita ne salaattivadille odottamaan täytettä.
Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää ruusukaalit ja porkkanat.
Mausta suolalla ja kypsennä 5 minuuttia.
Leikkaa kinkku kuutioiksi ja ruskista pannulla.
Yhdistä kasvikset ja kinkkukuutiot. Nostele salaatille.
Sekoita kastike ja lisää se salaattivadille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.