keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Taatelikakku - Kirsikkasemifreddo

Leivoin jo eilen taatelikakun jouluksi.
Taatelikakuista on monta versiota ja aika monen reseptin mukaan 
olen itsekin leiponut. Nyt tein muutamia muutoksia aikaisemmin
leipomaani. Vaihdoin veden omenamehuun ja sokerina oli puolet 
fariinisokeria. Ehkäpä olisin voinut puolittaa koko sokerimäärän.
Pesin ja järjestin tänään jääkaapin. Huomasin, että kirsikkahillopurkissa
oli pohjalla vain vähän hilloa. Niinpä tyhjensin hillopurkin ja
tein Valion reseptillä semifreddoa.
Anna semifreddon sulaa huoneenlämmössä ainakin puoli tuntia. Sulamisaikani oli liian lyhyt.
Semifreddo korvaa hyvin jäätelön eikä siinä ole lisäaineita.

Taatelikakku

1 pkt kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl omenamehua
1 dl sokeria ja 3/4 dl fariinisokeria
150 g voita 
1 1/2 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Pilko taatelit. Laita palat, omenamehu ja sokerit kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu voi.
Kun voi on sulanut ja seos haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat
lusikalla sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen.
Voitele vuoka voinokareella. Kaada taikina vuokaan. 
Paista 150-asteessa noin 50-60 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista
Käytin teflonpintaista irtopohjavuokaani.
Kakun käärin jäähtyneenä leivinpaperiin ja folioon ja siirsin
jääkaappiin odottamaan joulua.

Kirsikkasemifreddo

1 dl kirsikkahilloa
2 tl vaniljasokeria
3 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kermaa
Kirsikkasiirappi
1/2 dl vettä
1 dl kirsikkahilloa
1 rkl sokeria
1 tl balsamicoa
Sekoita kirsikkahillo ja vaniljasokeri jogurttiin. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita jogurttiseos ja kerma tasaiseksi massaksi.
Laita kannelliseen rasiaan, vedä vielä kelmu päälle
Pakasta 4 tuntia.
 Ennen tarjoilua anna semifreddon olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia. 
Sekoita kirsikkasiirapin ainekset kattilaan ja keitä 5 minuuttia.
Annostele seos  ja kaada päälle kirsikkasiirappia.
                                               



























































                                                                                                                                                                                                                                                
 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        



                       


2 kommenttia:

  1. Taatelikakku on vuodesta toiseen osuva valinta joululeivonnaiseksi, omenamehu ja fariinisokeri tuovat uutta 'ilmettä'.:) Semifreddosi on kauniin väristä!

    VastaaPoista
  2. Taatelikakku on meillä perinteinen joulukakku.
    Teen jotain uuttakin, jota en ole ennen tehnyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.