perjantai 14. joulukuuta 2012

Katkarapurisotto

Tänään piti paistaa lohifileet risoton  kumppaniksi.
Vaan toisin kävi, tuli vieraita ensin ja sen jälkeen aikataulutettu meno.
Siksi ruoanlaitto jäi myöhäiseksi . Pyöräytin kello seitsemän jälkeen
vain risoton. Se oli juuri sopivaa alkuillanruoaksi.

Katkarapurisotto
1 pieni sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/2 punaista chiliä silppuna
3 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
5 dl kasvislientä
30 g sinihomejuustoa murustettuna
150 g isoja katkarapuja
3 rkl puristettua sitruunanmehua
tuoretta persiljaa
Kuori ja hienonna sipulit. Pilko chili.
Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulit, chili ja riisi.
Lisää vähitellen kiehuva kasvisliemi riisiseokseen.
Jatka lientä lisäten ja sekoittaen, kunnes risotto on kypsää.
Murusta joukkoon sinihomejuusto.
Valuta sulaneista katkaravuista vesi pois ja lisää ne risottoon.
Purista joukkoon sitruunamehu.
Silppua annoslautasille risoton päälle persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Nami! Laitan usein katkarapu risottoa sahramilla, se on tosi hyvä!

    VastaaPoista
  2. Sahrami sopii varmasti katkarapurisottoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.