maanantai 10. joulukuuta 2012

Kinkku-rucolasalaatti

Ostin viikonlopuksi Atrian kilon valmiskinkun.
Kinkku ei aivan vastannut odotuksiani, joten päätin hyödyntää 
sitä tänään salaatissa. Yllätyksekseni  salaatista tuli erinomaista.
Ehdotin jopa, että syödään jouluateriakin salaattipohjaisena,
vastapaistettua kinkkua ja erilaisia salaatteja.
Ehdotukseni ei saavuttanut vastakaikua, perinteitä tulee noudattaa edelleenkin.
Saa nähdä kuinka käy. Ehkä aaton jälkeinen aika on kypsä salaattiaterioille.
Osan kinkusta kuutioin ja paistoin rasvattomalla pannulla.
Tämä toimenpide "paransi" kinkun salaattikelpoiseksi.  

Kinkku-rucolasalaatti
 
Salaattina on sekasalaattia, josa pääasiassa rucolaa.
Mukaan on silputtu puolikas punasipulia.
Kastikkeena vinaigrette; neitsytoliiviöljyä 2/3, mansikkabalsamicoa 1/3, 
rose/viherpippurirouhetta, sokeria ja suolaa ripaus.
Sekoitetaan sakenevaksi ja lisätään sekoittaen salaattiin.
Puolen sentin kinkkuviipaleet kuutioidaan ja ruskistetaan kuumalla pannulla.
Kuutiot sekoitetaan salaatin joukkoon
  Lopuksi viipaloidaan mukaan tuoreita luumuja (kivet poistetaan).
Rucola sopii hyvin kinkulle ja punasipuli on ehdoton kumppani myös.
Kohta on joulumenuun aika. Jälkiruoaksi olisi mukava keksiä jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.