keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kinkkupiirakka

Leivoin tänään kinkkupiirakan. Olen onnistunut vähentämään lähes kokonaan
 vehnäjauhot ruokavaliostamme. Niinpä piirakkapohja syntyi tattarijauhoista,
joka on myös gluteenitonta. Kehittelin piirakan reseptejä selaillen mieleisekseni.
Kotilieden sivuilta löysin hyvän jutun  gluteenittomasta  leivonnasta.
Mukana myös vehnäjauhojen vaihtotaulukko eli vehnäjauhojen vaihto gluteenittomaan.
1 dl vehnäjauhoja vastaa
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl riisijauhoja
- 1 ¼ dl soijajauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl tattarijauhoja
- 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2/3 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
Hyödynsin taulukkoa ja vaihdoin vehnäjauhojen tilalle tattarijauhot.
Tattarijauhopohjasta tuli mureaa.

Kinkkupiirakka

Pohja
75 g voita
2 1/4 dl tattarijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruususuolaa
3/4 dl rasvatonta piimää
Täyte
200 g kinkkua ohuina suikaleina
n 10 cm pala purjoa ohuena silppuna
1 1/2 dl kermaviiliä, käytin 12 %sta creme fraichea (sitä oli avattu purkki)
2 kananmunaa
1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 tl ruususuolaa
mustapippuria rouheena, 1 tl timjamia, 2 tl persiljaa
50 g juustoraastetta
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita pohjan kuivat aineet.
Nypi jauhoseos voin joukkoon ja lisää piimä.
Sekoita tasaiseksi ja pyöritä palloksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Suikaloi kinkku. Huuhtele purjopala, halkaise ja silppua.
Sekoita kaikki täytteen märät aineet ja mausteet sekä juustoraaste.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
 Painele taikina vuokaan. Levitä kinkkusuikaleita pohjalle, purjosilppua ja 
loput kinkkusuikaleista. Levitä pinnalle täyteseos.
Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista 180-asteessa noin 40 minuuttia.
Levitä kypsän piirakan pinnalle tuoretta persiljaa.
 

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä taas, oli pakko kopioida ohje omaan reseptikansiooni. Ja hyvää tietoa jos leivon gluteenittoman, kun ystävä tulee kylään.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli hyvä kinkkupiirakka.
    Olisin voinut ottaa sen hieman aikaisemmin uunista tai olisi pitänyt suojata foliolla pinta loppuvaiheessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.