keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Katkarapukeitto

Pakkaspäivä ja hyvä lämmin keitto, siinä on loistava yhdistelmä.
Ostin purjon ja kaikki muu olikin jo valmiina kaapeissa.
Kookosmaitoa löytyi. Järjestin eilen kaappeja ja
siinä yhteydessä jo päätin, että muutama purkki katoaa lähipäivinä kattilaan.


3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
10 cm pala purjoa silputtuna
1 punainen chili pienittynä (kaksikin käy, jos haluaa ytyä enemmän)
2 cm:n pala inkivääriä raastettuna
4 dl (1 prk) kookosmaitoa
2 tl ruokosokeria 
4 dl kasvislientä 
1 ps keittojuureksia pakasteena
200 g  katkarapuja valutettuina
1 limen mehu
pinnalle persiljaa
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele purjo ja silppua.
Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna kattilassa vajaa desi kookosmaitoa. Lisää sipulit, chili ja inkivääri.
Anna kiehua muutama minuutti. Lisää sokeri ja loput kookosmaidosta.
Lisää kasvisliemi ja pakastejuurekset. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. 
Kuumenna kiehuvaksi ja mausta limemehulla.
Ripottele annoksille persiljaa.
Nautimme keittoa suomalaisen saaristoleivän kera.
Yhdistelmä oli hyvä.


2 kommenttia:

  1. Herkullista ja helponoloista valmistaa. Taidanpa taas kokeilla tätäkin, kookosmaito on uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
  2. Nämä sinun ruokaohjeesi ovat sitten herkullisia♥!
    Käytät niin paljon erilaisia salaatteja aterian pohjana:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.