maanantai 7. kesäkuuta 2010

Valkosipulikeitto

Kevyttä, mutta täyteläisen makuista valkosipulikeittoa valmistin tänään ranskalaisen ohjeen mukaan.  Valkosipulikeitto on yksi lempikeitoistani, lienee ykkönen. Keitossa maistuu valkosipuli pehmeänä ja juuri sopivalla tavalla.  Ranskalaiseen tapaan voi on oikea valinta sipulien ja perunoiden alkukypsytykseen.

Valkosipulikeitto 3:lle

50 g suolatonta voita
1 kokonaisen valkosipulin kynnet
1 sipuli hienonnettuna

150 g jauhoisia perunoita kuutioituna
2,5 dl maitoa 0%
2,5 dl kanalientä fondista
suolaa ja mustapippuria
Sulata reilu ruokalusikallinen voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja kuullota 5-7 minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia. Lisää hienonnettu sipuli ja kypsennä 3 minuuttia. Lisää perunakuutiot ja loput voista. Kypsennä 10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat pehmetä. Sekoita, ettei perunan tärkkelys tartu pohjaan. Kaada mukaan maito ja kanaliemi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Soseuta keitto tehosekoittimella. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Maalaisleipä tai tumma patonki sopii paahdettuna keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.