Komeat isot ossobucot kypsyivät kannen alla kasarissa tänään. Mausteinen kastike muhi samalla kertaa kasarin uumenissa. Lisukkeeksi kypsensin luomupastaa. Alkuruuaksi sekoitin fetasalaatin vain siksi, kun avattu fetapurkki oli jääkaapissa. Samoin hedelmäsalaatille oli perustelu, nektariinit, päärynät ja meloni oli syötävä nyt.
Tämä piti syödä nyt johtuu siitä, että olemme pienellä viikonloppumatkalla ensi viikon alkuun saakka. Ruuanlaitostakin on mukava pitää välillä lomaa.
Ossobuco hauduttaen
2 isoa naudan ossobucoa
Leivittämiseen
4 rkl vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria
Ruskistamiseen rypsiöljyä
Kasariin
1 sipuli
2 porkkanaa
2 dl lihalientä fondista
1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
5 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia pari oksaa
tuoretta rosmariinia 1 oksa
1 laakerinlehti
annoksille persiljaa
Mausta vehnäjauhot suolalla ja mustapippurilla. Katkaise potkakiekkojen kalvot. Kieritä potkakiekot jauhoissa ja ruskista ne rypsiöljytilkassa. Nosta kiekot kasariin. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne rikki. Kuullota porkkanoita ja sipuleita hetken rypsiöljytilkassa pannulla ja nosta ne kasariin. Kaada joukkoon lihaliemi ja paseerattu tomaatti. Lisää mukaan timjamit, rosmariini ja laakerinlehti. Anna ruuan hautua kannen alla noin 1 1/2 tuntia miedolla lämmöllä. Kypsennä ossobucon seuraksi pasta. Ripottelle annoksille persiljaa.
Alkuruokana nautimme fetasalaatista. Sekoitin friseesalaattia, kurkkuviipaleita, keltaista melonia, fetaa ja tomaattia. Kastikkeena oliiviöljy/balsamico-kastike.
Hedelmäsalaatti vanilja-jogurttikastikkeella
Lohko nektariinit höyrystinvuokaan. Mausta vaniljasokerilla ja palmusokerilla. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 1 1/2 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuori päärynät ja kuutioi, samoin kuutioi kuorittua keltaista melonia.
Yhdistä hedelmät. Valmista kastike vaahdottamalla vaniljakastike ja lisää joukkoon turkkilaista luomujogurttia.
torstai 10. kesäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Feta- ja hedelmäsalaatti sai veden kielelle. Siis,taidanpa illaksi tehdä minäkin. Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaAnna,
VastaaPoistaSamoin sinne maistuvaa ja mukavaa viikonloppua
ihana salaatti ja tuo jälkiruoka..tuota on pakko saada.
VastaaPoistaHyvää alkavaa viikkoa.
Tuija,
VastaaPoistaKiitos. Hyvää ruokaa oli.