maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juustokeittoa ja sämpylöitä

Kesän kuumana päivänä kuumaa keittoa ja vastapaistettuja sämpylöitä. Kuulostaa hieman liian lämpimältä yhdistelmältä. Ei ollut kuitenkaan, varjoisalla terassilla tuulenvireen pyöriessä vilvoittavasti olin iloinen tästä helposta ja maistuvasta menuusta. Sainpas kulutettua juustoloppuja ja jauhovarastokin hupeni taas hieman. Sämpyläjauhopussi tyhjeni kokonaan.

Juustokeitto

6 dl vettä
3 dl omenamehua
1 kasvisfondipala
200 g eli rasia philadelphiajuustoa naturel
50 g sinihomejuustoa
1 tl timjamia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl maissitärkkelystä
Kuumenna neste ja lisää mukaan fondipala ja juustot. Kiehauta sekoittaen, kunnes juustot ovat sulaneet. Murskaa valkosipulit ja pilko pieniksi, lisää keittoon. Mausta timjamilla. Anna kiehua 10 minuuttia. Suurusta  kylmään veteen liotetulla maissitärkkelyksellä. Tarjoa vastaleivottujen sämpylöiden kera.

Sämpylät
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 dl siirappia
1 1/2 tl suolaa
75 g margariinia juoksevana
1 dl sämpyläjauhoja
5 dl ruisjauhoja
n 5 dl hiivaleipäjauhoja
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, siirappi ja suola. Lisää rasva ja jauhot. Anna kohota liinalla peitettynä. Vaivaa taikina  ja leivo niistä n 30 sämpylää.  Laita uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota.  Paista 225-asteessa keskitasossa 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.