perjantai 18. kesäkuuta 2010

Pekoni-kasviskeitto ja mustikoita pannukakulla

Pakastimesta ovat butaanit kadonneet taivaan tuuliin, joten koko pakastin on tyhjennetty. Kaapin eristeissä kulkevassa putkessa on butaanikaasun mentävä reikä. Kun se nyt on loppu, on koneisto rikkoutunut. Takuuseen luvattiin joko vaihtaa koko kylmäkeskus tai sitten korjata. Katsotaan miten menetellään.
Siispä pakastimen antimia on hyödynnetty tänään ja eilen. Tänään käytin keittoon keittojuurespussin ja pannukakulle viimeiset mustikat.

Pekoni-kasviskeitto


4 keskikokoista perunaa
1/2 Amerikanpekonipussista
1 sipuli pienehkö
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 pss Apetit keittojuureksia
7 dl vettä + kasvisliemifondikuutio
4 rkl Philadelphia tuorejuustoa
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja kuutioi perunat. Laita ne kiehumaan kasvisliemeen, nestettä noin 4 dl. Ripauta rypsiöljyä pannulle ja ruskista siinä  suikaloitu pekoni. Silppua sipulit ja lisää ne pekonin joukkoon, vähennä lämpöä ja kuullota hetken aikaa. Lisää joukkoon pakastekeittojuurekset. Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää kattilaan pannulta pekoni-kasvisseos. Huuhtele pannu vedellä keittoon ja lisää nestemäärä haluttuun 7 desiin. Anna kiehua hetki ja lisää joukkoon tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää mukaan suolaa ja mustapippuria. 

Pannukakkua mustikoilla, kolmen munan pannukakku oli paksu ja kakkumainen. Useimmiten valmistan pannukakut silmämääräisesti ja otan mukaan kaapista avattujen purkkien loppuja. Tänään ranskankermaa puoli purkkia rasvattomaan maitoon.  Sokeria 2 rkl ja 1 tl vaniljasokeria.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.