lauantai 5. kesäkuuta 2010

Salaattia ja uunimakkaraa

Tänään aurinkoisena juhlapäivänä  oli mukava juhlia ylioppilasta. Juhlan jälkeen seurasi kotona paluu arkeen. Olin varannut jääkaappiin Yyterin Makkaraa, A-luokan makkara joka sisältää 75% lihaa. Tuoteseloste kertoi, suomalainen sianliha, vesi, suola (1,8%), lihaproteiinivalmiste (sika), kasvikuitu (E460), mausteet (valkosipuli, kumina, mustapippuri, valkopippuri, sipuli, sinappijauhe) stabilointiaine (E452) , glukoosi, hapettumisenestoaine (E300, E301) säilöntäaine (E250) Rasvaa keskimäärin 22%.
Kiistellyin syöpää aiheuttavaksi aineeksi väitetty on säilöntäaine E250 natriumnitriitti.. Juuri aamulla  katselin tv-ohjelman makkarasta ja lihasta. Siinä käsiteltiin makkaran lisäaineiden haittavaikutuksia astmaan ja väitettä syövän syntyyn. Kohtuukäyttö on kai turvallista, mutta lasten ja astmaatikkojen kohdalla on syytä  tarkkailla makkaran käyttöä. 
Nyt oli meillä makkaran vuoro. Juhlista tultuamme nautimme uunissa kypsytettyä makkaraa salaatin kera. 
Lisäksi kypsytin uunissa valkosipulin  makkaran seurana. Kuoresta puristettu kypsä valkosipuli sopi samoinkuin sinappi makkaralle.  Salaatti on oiva kasvislisuke muutoinkin kuin omatunnon rauhoittajana. Yyterin Makkara oli makkaraksi parhaasta päästä.
Nyt on makkarakiintiö taas joksikin aikaa täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.