sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Ricotta-botcaket ja yrttinen salaatti

Lainasin Gloria-lehden ystävältäni, siinä oli  artikkeli Pipsa Hurmerinnan 10 parasta ruokaa ohjeiden kera. Valitsin ohjeista ricotta-botcaket, niitä oli tehty  myös  Omenapuun alla-blogin Katriinan keittiössä. Noudatin ohjetta, mutta jätin vaahterasiirapin  pois. Käytin mustikoita ja mustikkavadelma-luomuhilloa.  Paistamiseen käytin rypsiöljyä.  Botcaket olivat maistuvia ja erikoisesti sokerittomuuden takia meille sopivia.
Illalliseksi sekoitin tänään salaatin.

Ricotta-botcaket mustikoilla ja  mustikkavadelmahillolla

1 prk (250g) ricottajuustoa
1 dl maitoa
4 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
rypsiöljyä paistamiseen, ap ohje voita
Tarjoiluun
pakastemustikoita (tai tuoreita)
mustikkavadelmahilloa, ap ohje vaahtera- tai agavesiirappia

Sekoita ricotta, maito ja keltuaiset kulhossa.  Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä keltua is- ja jauhoseokset. Kääntele varovasti sekaan valkuaisvaahto. Kuumenna öljy tai voi ohukaispannussa. Tipauta pannulle isot ruokalusikalliset taikinaa. Paista keskilämmöllä, kunnes letut pvat kullankeltaisia. Käännä ja paista toinen puoli kauniinväriseksi.  En laittanut mustikoita lettuunpannulla, kuten alkuperäinen ohje kuului. Makuasia tietysti.
Kuvassa mukana vain mustikoita ja tuoretta minttua


Meillä oli juomana kahvia ja vettä. Pipsa suositteli italialaista  punaista ja kuohuvaa Bancfi Rosa Regale viiniä.
Tässä mukana mustikoita ja mustikkavadelma luomuhilloa ja tuoretta minttua.







Yrttinen salaatti
Pehmeää lehtikeräsalaattia revittynä, puolikas fenkolia suikalleina, 1 salottisipuli silppuna, persiljaa, meiramia, suolaheinää silputtuna, avokado kuutioina päälle ripautettu sitruunaa, kolme tomaattia isoina kuutioina.
Kastike, 1/2 dl neitsytoliiviöljyä, 1/2 sitruunan raastettua kuorta,  2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia,  1/2 dl hienonnettuja kapriksia, ripaus mustapippuria. Ainekset sekoitetaan. Kastike ripotellaan salaatille.

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit kuvat mustikoitten ja mintunoksien kanssa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.