torstai 24. kesäkuuta 2010

Raparperi-päärynäpiirakka

Vielä ehtii juhannukseksi leipoa. Raparperipiirakkaa en ollut vielä leiponut vaikka raparperia on ollut jo kuukauden verran saatavilla. Nyt asia korjaantui. Leivoin tosi simppelin piirakan. Kesken kaiken huomasin, että täytettä voisin lisätä ja pilkoin mukaan vielä päärynää.

Raparperi-päärynäpiirakka

100 g voita (margariinikin käy)
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Murustele kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi.
1 muna, lisää se muruseokseen ja sekoita tasaiseksi.  Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
 Piirakka vielä ilman päärynää ja viimeistä täytteen osiota
Täyte
5 dl raparperipaloja
2 rkl maissitärkkelystä
1 iso päärynä
Pilko huuhdellut raparperit ja ripottele piirakkataikinalle. Ripsauta päälle maissitärkkelystä. Kuori  päärynä ja paloittele se kuutioina raparperin pinnalle.
2 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset sileäksi ja levitä piirakkatäytteen päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.