Raparperi-päärynäpiirakka
100 g voita (margariinikin käy)
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Murustele kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi.
1 muna, lisää se muruseokseen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Piirakka vielä ilman päärynää ja viimeistä täytteen osiota
Täyte5 dl raparperipaloja
2 rkl maissitärkkelystä
1 iso päärynä
Pilko huuhdellut raparperit ja ripottele piirakkataikinalle. Ripsauta päälle maissitärkkelystä. Kuori päärynä ja paloittele se kuutioina raparperin pinnalle.
2 dl ranskankermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset sileäksi ja levitä piirakkatäytteen päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.