tiistai 29. heinäkuuta 2014

Speltti-kauraleivät

 Järjestelin jauhokaappeja ja innostuin leipomaan. Spelttijauhoja oli niin sopivasti, 
että sain paketin tyhjäksi, kaurahiutaleita löytyi ja kuivahiivaa. 
Aikomukseni oli leipoa pulleita sämpylöitä,
mutta aina ei onnistu niin kuin Strömsössä. Onneksi epäonnistui vain ulkonäkö.
Maku oli erinomainen ja se on pääasia. Niinpä paistamisen jälkeen nimesin sämpylät leiviksi.
Missähän se virhe tuli ? Jos joku huomaa sen, ilmoita kommenttilootaan.

5 dl vettä 42-asteista
11 g/1 ps kuivahiivaa
3 rkl fariinisokeria, 1 tl ruususuolaa
n 8 dl spelttijauhoja
4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl rypsiöljyä
Liota 42-asteiseen fariinisokeri ja suola
sekä kuivahiiva (taisi tulla vahinko, olisi pitänyt sekoittaa jauhoihin, tuliko?)
Sekoita jauhot  ja hiutaleet nesteeseen.
Sekoita mukaan rypsiöljy.
Kohota 1/2 tuntia (kohosi oikein hyvin)
Taikina oli löysähköä, joten nostelin lusikalla uunipellille (15 kpl) 
Kohota taas 1/2 tuntia (eivät oikein jaksaneet kohota)
Ripota pinnalle fariinisokeria ja kaurahiutaleita.
Paista 225-asteessa 12 minuuttia.
Litteähköt leivät olivat erinomaisia maultaan.

 Voitelin leivät levitteellä, rullasin päälle arkijuustoa ja levitin rucolaa.
Lopuksi ripottelin pinnalle oliiviöljyä ja paahdettuja sesamin siemeniä.

Epäonnistuminen ei ollut lopullista.
Leipiä on pistelty poskeen ihan mukavasti.

2 kommenttia:

  1. olisiko suola tappanut hiivan,jos liuotit ne samaan aikaan veteen t: vl

    VastaaPoista
  2. Sitä minäkin epäilen. Jotenkin aivan vaistomaisesti hujautin kuivahiivan v eteen, kuten tuorehiivan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.