Olen jo missanut keittopäiviä. Tänään korjasin asian ja kesän nauriit pääsivät keittoon.
Keltaisten nauriiden joukkoon oli eksynyt yksi valkoinen. Käytin siitä puolikkaan
raasteeksi keiton pinnalle. Muistan, kuinka lapsena oli tapana raastaa nauriita.
Ja se raaste oli mehukasta ja hyvää.
Keitosta tuli sopivan sosemainen ja helppohan tämä keitto oli.
Nauriskeitto
3 1/2 naurista
1 iso kesäsipuli
2 porkkanaa
rypsiöljyä ja nokare voita
7 dl luomukasvislientä
1 dl lehtipersiljasilppua
mustapippurirouhetta ja ripaus suolaa
1 prk/1dl ranskankermaa
Kuori ja pilko juurekset ja sipuli.
Kuullota niitä voi/öljyseoksessa 3-4 minuuttia.
Lisää kiehuvaan kasvisliemeen ja keitä kypsäksi.
Lisää persiljasilppu ja soseuta.
Lisää ranskankerma ja mausteet. Tarkista maku.
Päälle naurisraastetta ja rucolaa.
Nauris on kyllä juures, mitä tulee ostettua ihan liian harvoin - ja miten hyvää se onkaan juuri raastettuna! Tuo keittosi näyttää kyllä syötävän herkulliselta!
VastaaPoistaNauriista tulee kyllä hyvä keitto, sitä vain tulee tehtyä harvemmin lähinnä loppukesästä, kun nauriit suoraan maasta kerättyjä.
VastaaPoista