torstai 17. heinäkuuta 2014

Jauhelihapasta-jäävuorisalaatti

 Päätin kokeilla perinteistä ja ravintoloiden lounaspöytien "klassikkosalaattia",
kyseinen salaatti on jäävuorisalaatti. Kierrän yleensä tämän salaatin kaukaa, mutta
nyt pysähdyin kohdalle. Valitsin hyvin pehmeän eli löysän salaattikerän.
Mitäpä muuta voisi kumppaniksi ajatella kuin jauhelihaa ja pastaa.
Poikkesin perinteiseltä tieltä ja lisäsin mukaan tuoreita luumuja ja paahdoin kurpitsansiemeniä,
jotka maustoin seesaminsiemenillä.

Jauhelihapasta-jäävuorisalaatti

 noin 2 dl täysjyväfusillipastaa
1 punasipuli ja 1 valkosipuli pienittyinä
rypsiöljyä
200 g naudan 10%:sta jauhelihaa
ruususuolaa, chilipippuria, maustepippuria 
1/2 kerää jäävuorisalaattia pienittynä
kastike; oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, ripaus suolaa, mustapippurirouhetta
tuoretta kurkkua palanen pienittynä
2 pienehköä  tomaattia lohkoina
muutama luumu lohkottuna 
kourallinen kurpitsansiemeniä,  paahdettuja sesaminsiemeniä

Keitä pasta kypsäksi ja jäähdytä.
Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä, lisää joukkoon jauheliha.
Paista, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta suolalla ja pippureilla.
Anna jauhelihaseoksen jäähtyä. Leikkaa ja pieni jäävuorisalaatti.
Sekoita pasta, jauhelihaseos ja salaatti keskenään.
Lisää kastikeainekset mausteineen salaattiin ja sekoita.
Annostele salaatti vadille, lisää pinnalle luumulohkoja, kurkkua ja tomaattia.
Paahda kurpitsansiemenet ja mausta sesaminsiemenillä. 
Ripottele siemenseos salaatille.

Ranskankermakastike
 Sekoita salaatille vielä erikseen tarjottava kastike.
1 dl ranskankermaa ja 1/2 dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria, kurkkulohkoja.
Sekoita kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.