Perunasalaatit kylminä sopivat tällaisina hellepäivinä kuin tänään oli.
Nyt ei sovi valittaa, kun vihdoinkin on oikea intiaanikesä.
Aina voi olla varjossa ellei halua liikaa UV-säteilyä.
Tämänpäiväisen perunasalaattiohjeen bongasin Ruokatieto-sivuilta.
Useimmiten muuttelen ohjetta omaan keittiööni sopivaksi ja myös kokoa
on lähes aina pienennettävä meidän pienperheemme kokoiseksi.
Niin tein nytkin. Perunasalaatista tuli meidän salaattimme.
Mausteinen perunasalaatti
700 g
keitettyjä varhaisperunoita
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
2 kpl
kesäsipulia hienonnettuna
1
kourallinen rucolaa
Paloittele
keitetyt jäähtyneet perunat ja aurinkokuivatut
tomaatit.
Hienonna sipulit. Huuhdo ja kuivaa rucola. Sekoita kaikki
keskenään.
Kastike
2
valkosipulinkynttä kuorittuna
kourallinen
basilikaa lehdiksi revittynä
1/2
sitruunan mehu
1/2 dl
rypsiöljyä
ruususuolaa
ja mustapippurirouhetta
Sekoita
kaikki keskenään tasaiseksi tehosekoittajalla.
Sekoita
kastike salaatin joukkoon. Laita salaatti jääkaappiin odottamaan.
Aurinkokuivattu tomaatti (öljyssä) sopii loistavasti salaattiin.
Tarjosin salaatin naudan ulkofileepihvien kera.
Maustoin nuijitut pihvit ruususuolalla ja mustapippurirouheella.
Paistoin öljy-voiseoksessa medium+ kypsyyteen.
Pannulla tirisi makua antamassa pari murskattua valkosipulinkynttä ja timjaminoksa.
Pihvit vetäytyivät foliossa ja siivilöin folioon mukaan pannun paistoliemen.
Persikkarahka
Persikat olivat jo melkein liikakypsiä. Niinpä paloittelin ne jälkiruoaksi.
Sekoitin keskenään vaniljarahkaa ja turkkilaista jogurttia.
Annostelin laseihin kerroksittain persikkapaloja ja vaniljarahkajogurttia.
Päälle basilikaa.
Valmisrahkoista ehdoton suosikkini on vaniljarahka, se on juuri sopivan makea
varsinkin, kun sen laimentaa jogurtilla. Sitruunarahka on myös esim mansikoille sopivaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.