perjantai 4. heinäkuuta 2014

Raparperi(täyte)kakku

Leivoinko elämäni parhaan raparperikakun tänään ?
Ainakin se maistui sen verran hyvältä, että maku jäi viipymään mieleeni.
Muokkasin Ylen sivuilta bongaamani ohjeen mieleisekseni.
Kun levittelin kermavaahtoa kakun pintaan, ajattelin, että tämä onkin täytekakku.
Keksin nimittäin kuorruttaa kakun. Raastoin valkosuklaata pinnalle sen mitä kaapista löytyi.
Pakastimesta otin oranssit vitamiinipommit eli tyrnimarjat ilostuttamaan kakkua ja syöjiä.
Tulipahan nyt päivän C-vitamiiniannos otettua.

Raparperi(täyte)kakku

 2 dl mantelijauhoja
2 3/4 dl vehnäjauhoja
3 dl tomusokeria
1 tl leivinjauhetta ja 2 tl kanelia
2 kananmunaa
180 g pehmeää voita
Täyte
1 l raparperia pilkottuna
2 dl sokeria ja tilkka vettä
Kiehauta raparperit sokerin kanssa. Lisää vajaa desi vettä. Anna hautua kannen alla
5 minuuttia, raparperit saavat hajota tasaiseksi. Valuta lävikössä neste pois. Ota neste talteen,
 se on hyvää raparperimehua. Jätä täyte jäähtymään.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Vatkaa munat vaahdoksi.
Siivilöi kuivat aineet vähitellen yhdessä pehmeän voin kanssa kananmunien sekaan.
Sekoita tasaiseksi.  Levitä puolet taikinasta  vuoan pohjalle. (käytin 24 cm irtopojavuokaa.)
Levitä taikinan päälle valutettu raparperi tasaiseksi kerrokseksi.
Levitä päälle loput taikinasta. Paista kakku 180-asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ennen irroittamista.

Vatkaa 2 dl kermaa ja 2 -3 rkl tomusokeria vaahdoksi.
Levitä vapaamuotoisesti vaahto kakulle. Koristele mieleiselläsi tavalla.
Käytin valkosuklaata ja tyrnimarjoja, ne sopivat hyvin.

 
Kakku hupenee nopeasti.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.