Tänään syötiin broilerin ohutfilettä, joka kypsyi maustettuna pannulla muutaman minuutin.
Keitin kanaliemipohjaisen kastikkeen, johon makua antoivat varhaisporkkana ja punasipuli
sekä maustekolmikko, fenkoli, timjami, paprika ja chili. Riisi/ohralisuke kompensoi mausteista
broileria ja kastiketta. Raikas aprikoosi- ja tomaattilohkoilla täydennetty
vihreäsalaatti sopi kokonaisuuteen.
Broilerifileet porkkanakastikkeella
Porkkanakastike
4 dl kanalientä
2 varhaisporkkanaa ohuina viipaleina
1/2 punasipuli ohuina suikaleina
chiliä, paprikaa, timjamia ja muutama fenkolinsiemen
2 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä
1 dl kermaa
Kuullota punasipuli pannulla pehmeäksi. Kiehauta kanaliemi.
Lisää mukaan porkkanaviipaleet, sipuli ja mausteet.
Anna kiehua 10 minuuttia. Siivilöi liemi. Erota porkkanat sivuun.
Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan.
Vispaa vehnäjauhot liemeen ja anna kiehua muutama minuutti.
Lisää mukaan porkkanaviipaleet ja kerma. Anna kiehahtaa.
*
Nosta fileet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta chilillä, paprikalla, ruususuolalla.
Paista pannulla ruskistetussa voissa molemmin puolin.
Anna vetäytyä folion alla.
Sekoita lisukkeeksi salaatti, tässä salaatissa on mukana viipaloitua tuoretta aprikoosia
ja tomaattia sekä ripaus suolaa ja oliiviöljyä.
Keitä lisukkeeksi keskenään sekoitetut riisi ja rikotut ohrasuurimot.
Poimin tänään maljakkoon luonnonkukkia. Joukossa on muutama syötävä kasvi.
Suolaheinän lehtiä voi käyttää salaatissa ja niistä voi keittää keittoa.
Mesiangervon kukintoja voi käyttää esim viinin ja oluen maustamiseen.
Siankärsämön nuoria lehtiä sopii käyttää mausteena salaateissa, keitoissa, pataruuissa,
kastikkeissa ja yrttisuolasekoitukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.