tiistai 8. heinäkuuta 2014

Paprika-mascarponekeitto - Mansikoita jäätelöllä

Hellepäivään sopivat  keitot ja erityisesti kylmät keitot. En kuitenkaan tehnyt kylmää keittoa,
vaan lämmin paprikakeitto sopi tänään aurinkoiseen kesäpäivään. Erityisesti keveytensä vuoksi. 

Paprika-mascarponekeitto
6 paprikaa punaista, keltaista, vihreää jokaista 2 kpl
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
3 kypsää, kuorittua, paloiteltua tomaattia 
1 l kasvislientä
125 g mascarponejuustoa
kourallinen basilikaa pienittynä
mustapippurirouhetta, ripaus sokeria

Kuumenna uuni 230-asteeseen. Levitä paprikat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paahda 30 minuuttia, kunnes pinta hiiltyy. Kaada paprikat kulhoon, peitä kelmulla.
Anna jäähtyä 15 minuuttia. Poista kuori ja siemenet. Ota paprikoiden mehu talteen.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilput noin 4 minuuttia.
Lisää tomaattipalat, paprikaliemi ja kiehuva kasvisliemi.
Kiehauta, anna kiehua matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää  keittoon paloitellut paprikat ja basilikasilppu.  Soseuta keitto sekoittajalla tasaiseksi.
Lisää mascarpone ja mustapippurirouhe ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
Tarkista maku. Lisää suolaa jos tarpeen.

 Keitossa on kaunis appelsiinin väri.

Ostin suomalaisia mansikoita ja kyllä ne maistuivat vaniljajäätelöllä.
Vatkasin päälle mascapone-kermavaahdon.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.