sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Parsakaalia valkosipulivoikastikkeella - Lapinrillapizzat

 Selailin reseptileikkeittäni ja löysin hyvän parsakaalisalaatin ohjeen.
Kokeilin sitä tänään enkä katunut. Tämä oli todella sopiva tapa parsakaalille.

n 500 g parsakaalia paloiteltuna kukinnoiksi
50 g voita
1 rkl fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
1 tl etikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria rouheena
1/2 dl rouhittuja maapähkinöitä tmv
Laita pilkotut parsakaalit kattilaan  ja kaada pohjalle 2 cm vettä.
Kiehuta miedolla lämmöllä kannen alla n 6-8 minuuttia.
Valuta vesi pois ja nostele parsakaalit tarjoiluastiaan.
Sulata voi keskilämmöllä kattilassa. Lisää fariinisokeri, soijakastike, etikka, mustapippuri
ja valkosipuli. Kiehauta ja ota kattila liedeltä. Sekoita mukaan pähkinärouhe.
Kaada kastike parsakaalien päälle.
Söimme tätä salaattina ennen pizzoja.

Lapinrillapizzat

Nosta Lapinrillat pizzapohjiksi uunipellille.
Levitä pinnalle Mutti-tomaattimurskaa.
Murustele pinnalle pala sinihomejuustoa.
Leikkaa esim Snellmanin napostelumetwurstia suikaleiksi,
levitä ne pizzoille. Lisää päälle juustoraastetta (mitä sinulla on jääkaapissasi)
Viipaloi pinnalle tomaattia ja rouhaise päälle mustapippuria.
Kypsennä uunin 225-asteessa noin 8 minuuttia.
Levitä päälle rucolaa ja pirskota oliiviöljyä. 

Pizzoista tuli hyvät ja "riemukkaat".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.