Tänään käsittelin kalkkunafileet paistokuntoon.
Maustoin ne tulisesti chilillä ja valkosipulilla. Jotenkin mausteinen ruoka
tasoittaa hellepäivien nesteenkäyttöä. Fileet onnistuivat hyvin ja makumuistot
tuntuvat edelleenkin, jos ei nyt aivan kielen päällä niin ainakin mielessä.
6 kalkkunan sisäfilettä / n 600 g
1 tl ruususuolaa ja ripaus mustapippurirouhetta
3-4 rkl hunajaa / käytin akaasiahunajaa, joka on aika mietoa
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 palko punaista chiliä pienittynä
rypsiöljyä ja voita
Hiero morttelissa hienonnetut chili ja valkosipulit sekä suola ja pippuri tahnamaiseksi.
Pyyhi fileet talouspaperilla ja levitä lusikalla mausteseos fileille.
Peitä fileekulho foliolla ja nosta maustumaan jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Kuumenna pannulla rypsiöljy ja voi tiriseväksi.
Poista fileiltä osa mausteista. Ruskista fileet, kaksi kerrallaan, molemmin puolin
kauniin ruskeiksi. Nosta uunivuokaan, siivilöi päälle sekä pannun paistoliemi että
marinointihunaja. Anna kypsyä uunin 200-asteessa noin 10-15 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen varhaisperunoiden ja salaatin kera.
Tässä syntyy salaatti. Piti kuvata enemmänkin, mutta enpä jaksanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.