perjantai 3. tammikuuta 2014

Uuniriisipuuro ja puolukkakiisseli

Nyt on jääkaappi tyhjä jouluherkuista. Tänään kulutin loput ternimaidosta
ja tein siitä uuniriisipuuron. Se maistui mukavan juustoiselta. 
Koska meillä marjoja riittää, valitsin puolukat ja niistä tuli juuri sopivan kirpeä
kiisseli uunipuurolle. En siivilöi marjoja pois, mielestäni marjat sopivat hyvin olemaan kiisselissä mukana.

Uuniriisipuuro ternimaitoon
Puolukkakiisseli
5 dl ternimaitoa ja  2 dl vettä
ripaukset suolaa ja sokeria
1 1/2 dl riisiä
25 g sulatettua voita
Sulata voi uunivuossa lämpimässä uunissa.
Mittaa ainekset ja lisää joukkoon riisi. Kaada uunivuokaan.
Kypsennä 180-asteessa, kunnes puuro on kypsää.
Puolukkakiisseli
6 dl vettä kiehautetaan
lisätään
2 dl puolukkasurvosta ja 1 dl ruokosokeria.
Keitetään noin 10 minuuttia.
Vispataan joukkoon
 2 rkl perunajauhoja ja tilkka  kylmää vettä.
Nopea kiehautus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.