perjantai 24. tammikuuta 2014

Smetanalohta ristikkoperunoilla

Vaihteeksi innostuin kypsentämään lohen uunissa.
Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että paras tapa on kypsentää
lohi ilman rasvaa pannulla.  Ei tämäkään vaihtoehto ollut huono,
makuasiahan se on. Joku tykkää kypsentää lohen mieluimmin uunissa.
Smetana tuntui vähän liioitellulta, mutta kokeilin kuitenkin.
Olin ostanut joitakin viikkoja sitten pakasteeseen  maustettuja ja esikypsytettyjä
 ristikkoperunoita. Ajattelin, että nyt on hyvä hetki oikaista
ruoanlaitossa ja sujauttaa ristikkoperunat samaan uuniin
lohen kanssa. Mitäs tuli ostettua, ajattelin, ja kaduin koko ostostani.
Perunat maistuivat perunatehtaan mausteilta ja olivat "väsähtäneitä"  monenlaisten
käsittelyjen jälkeen. Eivät sopineet lohelle, eivätkä sovi meille.
Jaksan jatkossa valmistaa perunat alusta loppuun itse.
Onneksi oli salaattia se pelasti lohen.

Smetanalohta
Ristikkoperunat
600 g ruodotonta lohifilettä
1 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria
1 prk smetanaa ja 1 rkl hunajaa sekoitettuna
Leikkaa filee annospaloiksi.  Laita ne uunivuokaan. Mausta.
Sekoita hunaja ja smetana. Valuta fileille.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita kypsymisen aikana tilli-herkkukurkkulisäke.
Kuutioi herkkukurkku ja lisää sekaan n 2 rkl tuoretta tilliä.
Sekoita  salaatiksi friseetä, pikkupaprikasuikaleita javihreää kurkkua.
Ripauta päälle suolaa ja oliiviöljyä.

Ristikkoperunoista en kerro enempää. Jos haluat kokeilla. kypsytysohje pakkauksessa.
 Ristikkoperunoissa oli suolaakin liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.