Suippopaprikoista tuli veneitä, kun halkaisin ne täyttämistä varten.
Suipot paprikat ovat miedompia kuin ne perinteiset pyöreät, mutta sopivat
täyttämiseen. Toisaalta mietous on jopa plussaa, usein täyte on niin
hyvää että sen maku saa korostua. Tänään oli juuri niin. Käytin
sulatejuustonloput jääkaapista täytteeseen ja yllätykseni oli positiivinen kuinka
hyvä lopputulos oli. Kukkakaali sopi erinomaisesti täytteen pääraaka-aineeksi.
Täytetyt paprikaveneet kahdelle
2 suippopaprikaa halkaistuna
200 g kukkakaalia pienittynä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
suolaa, mustapippuria rouheena
rypsiöljyä
200 g yrtti- ja levitekoskenlaskijasulatejuustoa
pala kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
juustoraastetta
Esipaista puolitettuja paprikoita 180-asteessa noin 10 minuuttia.
Hienonna kukkakaali melkein murusteeksi. Hienonna valkosipulit.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kukkakaali-valkosipulia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä odottamaan.
Sekoita lämpimään kukkakaaliseokseen juustot tasaiseksi.
Lisää kesäkurpitsakuutiot. Täytä paprikat.
Levitä päälle juusoraaste. Kypsennä noin 15 minuuttia.
Minulle jäi täytettä yli. Leikkasin puolittaen palan kesäkurpitsaa.
Koversin siemenet pois ja lisäsin päälle loput täytteestä.
Laiton ne paprikoiden seuraksi uunivuokaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.