lauantai 11. tammikuuta 2014

Mustikkavaahto

Tuhdin lounaan, postaus alempana, jälkeen  jälkiruoka nautittiin juuri äsken.
Mustikoita, vaahdotettua kermaa ja jogurttia, mikäpä voi olla parempaa.
Minulla on pakasteessa mustikoita vielä reippaanlaisesti.
Niistä on ilo valmistaa jälkiruokia, lisätä piirakoihin  ja torttuihin. 
Ostin tänään edullisia appelsiineja Lidlistä. Suunnittelen, että käytän niitä
jälkiruokaan ja leipomiseen. Ehkäpä jo huomenna.

Mustikkavaahto
Vatkaa vaahdoksi 1 dl kermaa ja 2 rkl tomusokeria. 
Lisää vaahtoon 1 dl turkkilaista jogurttia. Jatka vaahdottamista hetki.
Lisää sekoittaen joukkoon 2 dl mustikoita. Murusta joukkoon  2 piparkakkua.
Annostele vaahto maljoihin.  Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Sulata mikrossa, (n 1 minuutti täysteholla, 50 g valkosuklaata.
Nostele lusikalla sula valkosuklaa mustikkavaahdon päälle.
Lisää vielä muutama mustikka.  Valmis nautittavaksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.