lauantai 4. tammikuuta 2014

Broilerinsisäfile, omena-appelsiinikastike ja uuniperunat

Broilerin sisäfileepihvit maistuivat tänään omena-appelsiinikastikken kera.
Kypseninsin perunapuolikkaat uunissa.lisukkeeksi. Eikä meillä osata syödä ruokaa
ilman salaattia. Perussalaatti erilaisin lisämaustein sopii aina kevyenä lisukkeena.
Jos oikein hienoksi intoutuisin, tarjoisin salaatin omilta lautasilta. Mutta kun ei
perheen kesken niin tehdä, yhden ison lautasen ruoka sopii meille.
Gustafsbergin Natur pääruokalautaset ovat isot, halkaisija 28 senttiä.
 Natur-astiasto on luuposliinia ja olen enemmän kuin tyytyväinen tähän astiastoon.
 Nimittäin ne ovat sen verran kovaa materiaalia, että niissä ei näy kuluminen.
 Ei ole naarmun naarmua eikä astianpesukoneen aiheuttamaa kulumista.
Arabian Arctica, jota käytän vain arkisin, on aika kulunut, mietin jo ostanko uudet.
Vaihdan vain toiseen sarjaan, ehkä Teema olisi vaihteeksi sopiva.  

Broilerinsisäfilee
Omena-appelsiinikastike
Uuniperunat
Uuniperunat
Kuori isot perunat ja puolita ne  pituussuunnassa.
Sekoita rypsiöljyyn murskattua valkosipulia, timjamia ja suolaa.
Kierittele perunat seoksessa. Nosta uunivuokaan.
Kypsennä 200-asteessa n 30 minuuttia.
Broilerinsisäfilee 
Mausta sisäfileet curry-yrttimausteella ja suolalla.
Kuumenna voi pannulla ja paista fileet molemmin puolin yhteensä noin 3-4 minuuttia.
Nosta folion alle odottamaan.
Omena-appelsiinikastike
Keitä vesitilkassa ja siivilöidyssä pannun huuhdeliemessä kuutioitu omena
pehmeäksi. Mausta ripauksella suolaa, mustapippurirouhetta ja cajunmaustetta.
Soseuta tasaiseksi. Lisää puolikkaan appelsiininmehu ja voinokare.
Kuumenna ja sekoita  sileäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.