Sisustaminen ja ruoanlaitto ovat harrastuksieni
kärkipäässä. Pisimpään olen harrastanut
sisustamista eli koko itsenäisen elämäni ajan.
Keittiössä puuhaaminen, ruoanlaitto ja leipominen, on ollut
harrastuksena vuosia tai ainakin siitä
lähtien, kun aloitin tämän ruokablogin.
Harrastuksieni innoittamana olen myös innokas alan
lehtien kuluttaja. Sisustuslehtiä tulee kolme kappaletta ja Kodin Kuvalehti neljäntenä.
Kodin Kuvalehden jaan sekä elämäntapa- että kodin teemalehdeksi.
Ruokajutut
luen mielenkiinnolla ja sovellan niitä
omaan keittiööni joko sellaisenaan tai usein muokkaan reseptiikkaa mieleni mukaan.
Säilytän lehdet muutamia vuosia. Palaan niihin lähinnä
ruokajuttujen kohdalla. Niin tein
tänäänkin, otin pinon ja aloitin
selailun.
Löysin herkullisen
kesäkurpitsa-suklaakakun ohjeen. Leikkasin sen irti ja aikomukseni oli
leipoa tämä kakku.
Hukkasin lehtileikkeen. Muistan, että kakkuun
ei tullut rasvaa. Se oli korvattu
tummalla suklaalla. Aineksetkin muistan hatarasti.
En vielä halunnut tehdä
muistinvaraista suklaakakkua, etsin ohjeen. Jos jollakulla teillä on tämä ohje
vinkatkaa, tulen katsomaan.
Ohje on julkaistu 3.7.2013 Kodin Kuvalehdessä.
Löysin tilalle skonssien ohjeen Kodin Kuvalehden
3.5.2012 numerosta.
Nyt on skonssit paistettu. Kohta ne nautitaan sekä
suolaisena että makeana versiona.
Poikkesin leivontatavasta, en kaulinut
taikinaa. Taputtelin levyn Nigellan tapaan ja otin skonssit muotilla.
Minulla
oli ilmeisesti pieni muotti, koska sain 16
skonssia ohjeen 12 asemasta.
Vadelmahillo on omatekemäni ja marjat lähipuutarhasta
itse poimittu. Vadelmat ja kermavaahto
sopivat jälkiruokaskonsseille.
Suolaisille skonsseille levitetään yrttilevitettä, johon lisäsin
ohuet savupaistileikeviipaleet.
Me keittiössä kokkailevat kaipaamme uusia ja uusia
reseptejä. Niitä saa netistä, mutta parasta on lukea niistä lehdistä kuvien
kera.
Lehti kulkee sopivasti mukana keittiöön, jossa reseptiä sovelletaan.
Käy katsomassa, mitä
sopivia lehtiä Lehtikuningas tarjoaa sinulle keittiöösi.
Skonssit
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
125 g voita pieninä kuutioina
1 1/2 dl piimää
Voiteluun
1 muna kevyesti vatkattuna ja 1 rkl maitoa
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa.
Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja sekoita muiden aineiden joukkoon.
Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi.
Lisää piimä taikinaan varovasti sekoittaen.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa muutama kerta varovasti.
Nigellan tapaan taputtelin taikinan reilun 3 senttiä paksuksi levyksi.
Otin muotilla, joka näkyy kuvassa, kiekkoja.
Asettelin skonssit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Voitele skonssit muna-maitoseoksella ennen uuniin menoa.
Paista 200-asteessa 15-20 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä, suolaisena ja makeana.
Suolaisena, välissä yrttijuustolevite ja savupaistileikettä.
Makeana, välissä vadelmahilloa ja kermavaahtoa.
Ai ai, mikä herkku! Tätä voisinkin kokeilla, kun tässä ei ole sitä leipomista, jos ymmärrät;)
VastaaPoistaMinäkin säästän tyyriitä sisustus- ja ruokalehtiä vuosia. Nyt on kauhea himo tyyriimpiin ruokalehtiin. En tilaa, vaan ostan irtonumeroina. Tosin yksi sisuslehti tuli tosi, tosi kauan, mutta lopetin sen ja ostan nyt vaihdellen irtonumeroita.
Kiitos tästä reseptistä!
♥
Hei! Löysin tuon ohjeen KK:stä (nro 14/15 4.7.2013)
VastaaPoistaMehevä suklaa-kesäkurpitsakakku (8-10 palaa):
3 munaa
2½ dl sokeria
3dl vehnäjauhoa
1-2tl kanelia
1rkl leivinjauhetta
½dl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata
5dl raastettua kesäkurpitsaa
1½dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Leikkaa halkaisijaltaan 24-senttisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele pohja ja reunat.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä kaikki aineet varovasti keskenään. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-45 min. Jäähdytä kakku.
Sujauta vuoka muovipussiin ja anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Hyvän näköisiä!
VastaaPoistaTein viime viikonloppuna skonsseja, ne jäivät harmittavan litteiksi jostain syystä.
Maku oli kyllä hyvä, etenkin kun levitteli runsaalla kädellä itse tehtyä porkkana-appelsiinimarmeladia päälle...
Leena Lumi,
VastaaPoistaSamasta syystä innostuin minäkin skonsseista.
Ensi kerralla teen viisi senttiset saavat olla mielestäni paksumpia.
Vadelmahillo sopi hyvin.
Joskus on lehtiä mukava selailla, varsinkin sisustus- ja ruokaohjeita sekä leipomiseen on mukava löytää
sopivia.
Tanja,
Kiitos , että lähetit tuon ohjeen minulle. Sitä hehkutettiin lehdessäkin niin herkulliseksi.
Kurpitsa odottaa ja viikonloppuna leivotaan.
Lumo,
Taputtelen minäkin ensi kerralla paksumpia. Tosin nuo olivat siinä mielessä sopivia, että sain halkaistua ja täytteet väliin.
Tein tällä ohjeella. Kyse oli kyllä kokkaajan virheestä eikä ohjeesta, mutta mielenkiintoisia tuli :D laitoin vahingossa munan jo taikinan sekaan. Tulipa ainakin kohokas. Kiitos ohjeesta, tällä teen uudelleen :)
VastaaPoista