torstai 30. tammikuuta 2014

Porkkana-tomaattisalaatti

Piti tehdä keittoa, mutta päädyin salaattiin.
Kaapissa oli rasiallinen rucolaa ja pehmeää friseetä.
En olisi saanut ujutettua niitä keittoon millään. Niinpä salaattia tein.
Kypsensi porkkanat ja palstenakan  pannulla.   Käytin salaattiin
myös jääneet puoli rasiallista pieniä luumutomaatteja. Nekin pyöräytin pannun kautta.
Tähän aikaan vuodesta tomaatit eivät ole parhaimmillaan, pannulla niiden
maku pyöristyy ja sopivat salaattiin.

Porkkana-tomaattisalaatti
Huuhtele ja kuivaa rucola ja pehmeä, revitty friseesalaatti.
Lisää ripaus suolaa ja kylmäpuristettua oliiviöljyä, sekoita kevyesti.
Pese ja suikaloi  porkkanat ja kuorittu palsternakka.  
Murskaa ja pieni iso valkosipuli. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
Lisää sinne juuressuikaleet ja valkosipuli. Mausta suolalla, mustapippurilla ja 
kuivatulla basilikalla. Ripautin mukaan myös muskottipähkinää.
Kuullota muutama minuutti, alenna lämpöä ja nosta päälle kansi.
Anna höyrystyä  sopivan kypsiksi.
Kuullota puolitetut luumutomaatit rypsiöljytilkassa.
Mausta timjamilla ja ripauksella sokeria.
Kokoa salaatti levitä ensin rucola ja frisee, keskelle juuressuikaleet.
Nostele päälle luumutomaatit.  Kuori appelsiini ja kuutioi hedelmäliha.
Ripottele appelsiinikuutiot salaattiin.
Tein vielä annoksille ripoteltavaksi kastikkeen.
Notkeaa yrttijuustoa, turkkilaista jogurttia, notkistamiseen oliiviöljyä.
Mausteiksi paprikaa, mustapippuria ja ripaus suolaa.
Käytän aina ruususuolaa.

2 kommenttia:

  1. Raikkaan ja herkullisen - ja melkeinpä keväisen näköista! Nyt onkin aika taas keventää - ja tuollainen lämmin salaatti sopii siihen tarkoitukseen oikein hyvin;)

    VastaaPoista
  2. Minulla on tapana aina välillä pitää salaattiateriapäivä. Kevyttä ja jopa kesäistäkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.