sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pannupizza - Appelsiinismoothie

Ruokasuunnitelmat menivät uusiksi tänään, pihvit jäivät paistamatta.
Eipä siitä haittaa ollut, päädyin nopeaan pannupizzaan. Valitsin täytteeksi
jääkaapistani herkkusieniä, paprikaa ja ei jääkaapista herkullisia terttutomaatteja. 
Ne olivat todella mehukkaita ja makeita, tuoksuivat kuin tomaatit aikoinaan.
Pizzapohjan ohjeen löysin Makuja-sivuilta.
Pannupizza oli hyvää, vaan ei kovin esteettisen näköistä.
Appelsiineista puristin smoothiet raikkaaksi aterian päätteeksi.  

Pannupizza

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 dl kylmää vettä
ölyä paistamiseen
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
Jos taikina on liian tahmeaa lisää jauhoja, jos kovaa, lisää vettä.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja kaulitse tai litistä taikina käsin  paistinpannun kokoon.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja laita taikinalevy pannuun.
Paista korkealla lämmöllä 1 1/2 minuuttia, kunnes pohja on kauniin värinen.
Käännä paistinlastalla. Alenna lämpö alle keskilämmön.
Täyte
Levitä pohjalle  70 g tomaattipyrettä melkein reunaan asti.
Lisää päälle puhdistetut, pilkotut ja esipaistetut  herkkusienet, vajaa rasiallinen.
Seuraavaksi pala suikaloitua suippopaprikaa, 1 sipuli renkaina ja
2 isoa terttutomaattia viipaleina. Ripota päälle  3 dl juustoraastetta.
Laita kansi päälle. Paista kunnes juusto alkaa sulaa ja pohja on kauniin värinen, noin 5-7 minuuttia.
Unohdin ottaa kuvan aterioinnin aikana. Kuvassa on ns viimeinen pala pannupizzaa.

Appelsiinismoothie
Kuori ja paloittele 2 appelsiinia. Laita ne tehosekoittajaan.
Lisää mukaan 2 dl rasvatonta kirnupiimää ja 1 rkl juoksevaa hunajaa.
Sekoita tasaiseksi. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.