keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Uunimunakkaat

Tänään söimme uunimunakasta. Tein munakkaat annoskulhoihin.
Täytteeksi käytin kukkakaalia ja pieniä luumutomaatteja.
Esikypsensin sekä kukkakaalin että tomaatit mausteineen.
Ja kuten tiedämme, munakkaat valmistuvat nopeasti.

Uunimunakkaat 2 annosta
200 g kukkakaalia pilkottuna pieneksi
1/2 rs pieniä luumutomaatteja puolitettuna
2 valkosipulinkynttä pienittynä
suolaa, timjamia, mustapippuria
hyvää rypsiöljyä
4 kananmunaa ja 3 rkl kermaa
suolaa ja mustapippuria rouheena

Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää pilkottu  kukkakaali ja valkosipulit
sekä hieman myöhemmin tomaattipuolikkaat. Mausta.
 Kuullota  n 5 minuuttia. Nostele täyte voideltuihin uunikulhoihin.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada seos uunikulhoihin. 
Paista uunin 180-asteessa noin 15 - 20 minuuttia.
Nostele päälle rucolaa ja tuore lohkottu luumutomaatti.

  
 

2 kommenttia:

  1. Unnimunakkaita ei voita mikään! Tässäkin ihana ohje, kiitos. Minä juustohulluna vain hieman lisään juustoa mukaan;)

    VastaaPoista
  2. Minä olinkin jo ripsauttamassa juustoraastetta pinnalle, mutta pysäytin käteni. Muistin, että rucolaa voisin käyttää hyvällä omatunnolla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.