sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Savunieriälasagne

 Etsin lasagneohjeita, joissa on käytetty kalaa. Löysinkin muutamia ja muuntelin
K-Ruoka tonnikalalasagnen sopivaksi savunieriälle. Hyvä syy oli myös se, että kastikkeena
käytettiin valmista Valion mustaleimajuustokeittoa. Keitto on muuten hyvää keittonakin
tarjottuna. Käytin täysjyvälasagnelevyjä.


12 kpl lasagnelevyä 
n 400 g savustettua nieriää hienonnettuna
2 pienehköä sipulia ja 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl maustekurkkua kuutioituna
1/2 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria, ripaus sokeria, cajunmaustetta
1 prk/5dl mustaleimajuustokeittoa
päälle juustoraastetta
Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska, hienonnettu kala, 
kuutioitu maustekurkku,  ja mausteet. Sekoita. Anna hautua noin 8 minuuttia.
Voitele vuoka.  Levitä pohjalle tomaatti/kalakastike, lasagnelevyt, tomaattikalakastike, juustokastike,
toista ja lopuksi levitä lasagnelevyt, levitä päälle juustokastike ja lopuksi juustoraaste.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 35 minuuttia. 
Anna vetäytyä n 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Savustettu nieriä toimi hyvin lasagnessa. Nieriä on lempikalaani ja se maistui
sopivasti lasagnessakin. 

4 kommenttia:

  1. Kivoja ja maukkaan tuntuisia ohjeita sinulla täällä blogissa! :) Tämä lasagnekin vaikutti kokeilemisen arvoiselta, kiitos siitä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Heidi käynnistä. Tämä lasagne oli kalaversiona hyvää, tähän sopivat myös kasvikset, jauheliha jne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.