maanantai 18. tammikuuta 2016

Kukkakaali-perunakeitto

 Pakkaspäivänä lämmittävät keitot.
Tänään nautittiin kukkakaali-perunakeittoa, johon lisäsin myös pakastettua lehtikaalia. 
Nesteinä kasvisliemi ja kookosmaito.
 

I sipuli silputtuna
3 perunaa kuorittuna ja kuutioina
2 rkl rypsiöljyä
reilu 2 dl kasvislientä, perunat saavat juuri ja juuri peittyä
1 pienehkö kukkakaali pestynä ja lohkoina kuullottamiseen voita
reilu desi pilkottua lehtikaalia pakasteesta
2 dl kookosmaitoa
suolaa, valkopippuria, meiramia
1pkt/100g Philadelpia yrttijuustoa
annoksille persiljaa
Kuullota sipuli ja perunalohkot pannulla rypsiöljyssä.noin 5 minuuttia.
Nostele ne kattilaan ja huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada kattilaan.
Lisää kasvisliemi. Keitä 10-15 minuuttia.
Soseuta. Lisää mausteet ja kookosmaito sekä juusto. Anna kiehahtaa, kunnes juusto on sulanut.
Tarkista maku.
 
 Silppua pinnalle persiljaa.

Otin mukaan myös hieman silmän iloa eli kauden tulppaaneita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.