maanantai 11. tammikuuta 2016

Tomaattikeitto

 Tänään oli keittopäivä. Keitin tomaattikeiton. Kaikki sai alkunsa marketin
tarjouksesta, tomaatit euron kilo. Ostin eurolla varsisellerinipunkin, mutta 
aikomuksestani huolimatta en käyttänyt sitä tähän keittoon.
Kokeilin ensimmäistä kertaa Philadelphian persiljalla ja ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa.
Mausteisen hyvää keittoa ja sen kanssa sopi hyvin moniviljaleipä.


n 800 g tomaatteja, minulla oli nyt luumutomaatteja
1 pienehkö sipuli ja 1 valkosipulinkynsi, rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
3 rkl tomaattiketsuppia ja 6 tippaa tabascoa
1 tl kuivattua basilikaa, mustapippurirouhetta ja 1 tl suolaa
100 g persilja/ruohosipuli tuorejuustoa (philadelphia)
persiljaa
ripaus sokeria

Kalttaa tomaatit. Vedä pintaan viillot ja nostele tomaatit kiehuvaan veteen.
Ota tomaatit jäähtymään, kun kuori on auennut.
Paloittele tomaatit jäähtyneinä kattilaan.. 
Kuumenna öljy pannulla. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota hetki pannulla.
Raasta mukaan valkosipuli ja sekoita.
Lisää pannulta kattilaan sekoittaen sipuliseos. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää kiehuva kasvisliemi, tomaattiketsuppi ja tabasco. 
Lisää mausteet ja tuorejuusto sekoittaen. Anna kiehua 15 minuuttia.
Soseuta tasaiseksi. Annostele ja lisää keittoon ripaus sokeria ja päälle persiljasilppua.
 
Moniviljaleipä sopi erinomaisesti keiton kera.
Juomana kivennäisvesi.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä näyttää ja kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Oli hyvää. Kiitos kun kävit

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.