lauantai 16. toukokuuta 2015

Kukkakaalipizza tomaatti-sienitäytteellä

 Ostin kukkakaalin ja kotona mietin miten sen valmistan ruuaksi.
Selailin nettiä ja löysin pizzan, jonka pohja oli tehty kukkakaalimurua  käyttäen.
Psylliumia ja mantelijauhoja löytyi kaapista. Näin syntyi gluteeniton kasvispizza.

Pohja
1 keskikokoinen kukkakaali muruina
2 kananmunaa, 3 rkl mantelijauhoja, 2 rkl psylliumia, 1 tl suolaa
Huuhtele ja pilko veitsellä kukkakaali. Aja palaset useassa erässä tehosekoittajalla muruiksi.
Sekoita kananmunat kevyesti, lisää sekoittaen mantelijauho, suola ja psyllium.
Sekoita seos kukkakaalimurun joukkoon. Anna vetäytyä hetki.
Painele taikina uunipellille tasaiseksi. Paista 200-asteessa  30 minuuttia.

Täyte
6 rkl tomaattipyrettä, 2 valkosipulinkynttä raasteena,
muutama rouhaisu mustapippuria, kuivattua basilikaa ja meiramia, ripaus sokeria
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
3-4 keskikokoista tomaattia kuutioina
3 isoa herkkusientä viipaleina
mustapippuria, ripaukset suolaa ja sokeria
150 g  Koskenlaskija Ruoka (notkeaa) juustoa
n 50g emmentalia raastettuna
Levitä tomaattipyreeseos pizzapohjalle.
Lisää täytteet, tomaattikuutiot ja sieniviipaleet. Mausta mustapippurilla, suola, sokerilla.
Nostele pinnalle koskenlaskijajuustoa.
Ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.  
Ripottele pinnalle persiljaa.

Tarjosin pizzan seurana kiiwiviipaleita ja salaattia.

10 kommenttia:

  1. Minäkin olen tehnyt tuollaista pizzaa.Mutta laitoin riisijauhoja mantelijauhojen tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nekin olisivat sopineet. Pitää joskus kokeilla riisijauhoilla.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. On kevyempää, kuten kasvisruoka on.

      Poista
  3. Hyvän näköinen pizza.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää, luulenpa, että teen gluteenittomia pizzoja vastakin. Ja kasvisversioita.

      Poista
  4. Pitää kyllä ruveta kokeilemaan erilaisia pizzapohjia vähän vapautunemmin, yleensä aina jämähtää ihan tavalliseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin positiivisesti. Hyvää oli. Taidanpa ottaa gluteenittomat pohjat ja kasvikset päälle pizzoihin.

      Poista
  5. Ihan pakko kokeilla! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Nyt ovat kukkakaalit parhaimmillaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi.